Tom Woestenborghs

Tom Woestenborghs

Tom Woestenborghs (1978) woont en werkt in Merksplas, Belgie.

Hij behaalde zijn Masters Degree Schilderen aan de St. Lucas en zijn postgraduaat aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) Antwerp (Laureaat). 

 

Woestenborghs is een beeldend kunstenaar die fotografisch beeld als basis gebruikt voor collages. Uit kranten, tijdschriften, video’s en van internet verzamelt en archiveert hij beeld dat hij later gebruikt.

 

Als een kunstenaar bestaand beeld uit zijn context haalt en als kunstwerk gebruikt, dan heeft hij daar een bedoeling mee. Als kunstenaar stel je een maatschappelijk vraagstuk ter discussie.

 

Het werk van Woestenborghs lijkt fotografisch, maar in feite zijn het collages, opgebouwd uit vele lagen plakplastic, tot wel twaalf lagen. Opgeleid als schilder stapte Woestenborghs over op plakplastic omdat dit materiaal een helderder effect heeft dan verf. Hij toont zijn collages als ‘schilderijen’ maar ook als lichtbakken.

 

De titel van de reeks waar Woestenborghs momenteel aan werkt draagt de naam: “Artistic midlife crisis of a storyteller: Nudes, abstracts and some flowers.” Binnen deze reeks, die parallel loopt met zijn 40e levensjaar, schuift de kunstenaar het narratieve bewust aan de kant. Hij richt zich in deze reeks op een hoofdzakelijk introspectief materieel onderzoek aan de hand van deze 3 klassieke thema’s.

 

Excerpt uit tekst voor zijn publicatie “Artistic midlife crisis of a storyteller: Nudes, abstracts and some flowers.”


Door Edo Dijksterhuis, 2019

 

CV Tom Woestenborghs

Website Tom Woestenborghs

Portfolio Art Rotterdam 2020

expositie begeleiding Fool's paradise 2018

expositie begeleiding Home is a formal yet loving place

 

 

HIGHLIGHTS

 

 

 

Reflection

ING Collectie

 

Reconstructing Paradise 1

Prive collectie

 

Oppression, 2017

Prive collectie