David DiMichele

David DiMichele

David DiMichele, geboren in Californië, studeerde kunst aan de Universiteit van Californië te Berkeley; aan de Universiteit van Californië te Santa Cruz; en aan de California State University te Long Beach. In 2008 ontving hij de prestigieuze prestigious City of Los Angeles Individual Artist Fellowship. Zijn solo projecten zijn tentoongesteld in New York en Los Angeles, en hij is opgenomen in groepstentoonstellingen in onder andere het Museum of Contemporary Art te Los Angeles; het Kohler Arts Center, Wisconsin; het Laguna Kunstmuseum; het Haggerty Art Museum, Milwaukee; Irvine Fine Art Center; en de Los Angeles Municipal Art Gallery.

 

Zijn Pseudodocumentatiereeks van foto’s op groot formaat combineert aspecten van tekenen, schilderen, beeldhouwkunst, installatie en fotografie tot een unieke kunstvorm die post-studioconcepten "full circle" brengen.

 

Hij heeft de City of Los Angeles (COLA) Individual Artist Fellowship ontvangen en woont momenteel in Altadena, net ten noorden van Los Angeles, waar hij wordt geïnspireerd door de nabijgelegen bossen van de San Gabriel Mountains.

 

Het werk van David Dimchele is opgenomen in de Hudson Bay Company Global Art Collection, New York. 

 

CV David DiMichele

Website david DiMichele

 

 

  

Interview David DiMichele door Gary Weber

Gary Weber interviewde David DiMichele in zijn studio voor het hedendaagse Kunst Tijdschrift Art en Cake dat zich focust op de kunst scene in Los Angeles.

(Vertaald uit het Engels)
De reis om je visie als kunstenaar te ontdekken kan een lange weg zijn. Er zijn veel paden die leiden naar een specifiek moment waarop alle ranken van denken en voelen samenvloeien tot een helder idee: een idee dat je vrij laat bewegen, zowel gericht als open: een ruimte waar je visie kan groeien en zich kan ontwikkelen tot een nieuwe taal.

De kunstenaar zei over zijn vroege studentenwerk: "Toen ik op school zat, werkte ik zowel als schilder als beeldhouwer. Ik begon de twee vormen met elkaar te combineren en probeerde een manier te vinden om mezelf een aantal nieuwe gebieden te geven om te verkennen. Het was het begin van deze ideeën die me leidden naar het huidige werk dat ik doe.”

Lees hier het volledige interview in het Engels:

Deel 1

Deel 2

Artworks