Over ons

Frank Taal Galerie opende haar deuren aan de Van Speykstraat in Rotterdam op 16 oktober 2010. De drijvende krachten achter de galerie zijn Frank Taal en Hans Franke.

 

 

The Story

Frank Taal studeerde eerst Sociologie aan de Erasmus Universiteit, waar hij Hans Franke leerde kennen tijdens een bokstraining op Woudestein. Hij studeerde af als S & O Psycholoog in Leiden, maar bleef in Rotterdam wonen. In 2001 startte hij zijn eerste ‘galerie’: De Aanschouw. Een vitrine aan oud journalistencafé De Schouw op de Witte de Withstraat, waar vroeger de voorpagina van de krant werd opgehangen, werd een kunsttoonplaats met elke week een opening van een expositie, waarbij een kunstenaar een werk in situ toont dat een week lang 24 uur per dag is te zien. Hij maakte daar 547 tentoonstellingen. De Aanschouw is een begrip geworden en nog altijd is er elke week een ‘wissel’ met werk van een nieuwe kunstenaar. In 2010 startte hij samen met Leo de Bie Frank Taal Galerie. Op 1 januari 2019 werd Hans Franke vanuit een oude vriendschap zijn nieuwe partner in de galerie.

 

Hans Franke

 

Hans Franke woonde en studeerde lang in Rotterdam, waar hij zich vooral bekwaamde als taxichauffeur, en afstudeerde aan de Erasmus Universiteit bij Rechten en Bedrijfskunde. In 1998 maakte hij een kort uitstapje, van een jaar of negen, naar Amsterdam, waar hij als corporate finance advocaat en belangenbehartiger woonde en werkte. Na die jaren heeft hij zich parttime en later ook fulltime gewijd aan het ontwikkelen van nieuwe financiële producten, businessplannen en samenwerkingsverbanden. Daarbij heeft hij zich in het bijzonder ingezet voor een duurzame wereld en het financieren van projecten op het gebied van bosbouw, zonne-energie en seniorenhuisvesting. Eerdere succesvolle ondernemingen zijn RAW Idea (Tanaruz) en Stichting Onderzoek Marktinformatie (SOMI). Om samen met Frank de wereld een beetje mooier te willen maken en op zoek naar synergie tussen hun verschillende werelden, werd hij per 2019 vennoot in Frank Taal Galerie.

 

FRANK TAAL

Artistiek leider

 

 

 

 

HANS FRANKE

Zakelijk leider

 

 

 

 

Frank Taal Galerie

Frank Taal galerie is een eigentijdse Rotterdamse galerie in Hedendaagse kunst met een internationale programmering die haar kunstenaars nationaal en internationaal uitdraagt vanuit een binnenstedelijke setting. Openheid, nieuwe verbindingen leggen en transparantie in klare taal zijn kernwaarden voor de galerie. Met een scherp oog voor kwaliteit, veel waarde hechtend aan concept, sterke beelden en grote vaardigheid kiest zij haar kunstenaars. Belangrijk is ook het persoonlijk contact met en de gedrevenheid van de kunstenaar. Zonder uitzondering zijn het kunstenaars die in de wereld staan en beeldend het verhaal vertellen dat gehoord moet worden en inspireren tot nieuwe gedachten. En dat mag rauw en schurend zijn.

In elke presentatie ligt de nadruk op de totaalbenadering van de tentoonstelling. Deze kan liggen in de prefecte harmonie of de combinatie van spannende tegenstellingen.

Frank Taal galerie is onderdeel van de KunstKoopregeling

 

Met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds kunnen particulieren hedendaagse kunst en vormgeving op afbetaling kopen bij ruim 120 galeries verspreid over Nederland zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als u een renteloze lening afsluit via de KunstKoop betaalt u namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar lost u af in maandelijkse termijnen. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening. Voor meer informatie, bezoek www.kunstkoop.nl