Alban Karsten

Alban Karsten

Alban Karsten (1984, Nederland) woont en werkt in Amsterdam

 

Alban Karsten is een conceptueel kunstenaar die performances en sculpturen maakt vanuit een sterke nieuwsgierigheid naar “de ander”. Hij nodigt regelmatig professionals van verschillende vakgebieden uit – zoals een sociaal psycholoog, ijzersmeden en een hypnotherapeut – om met hem samen te werken aan zijn projecten. In die samenwerkingen probeert hij hun methoden en expertise in zijn werk te integreren, en hen zodoende een groot aandeel in de uitkomst van het werk te geven. Met zijn projecten onderzoekt Alban wat er voor nodig is om een expert te zijn, en wat auteurschap en eigenheid betekenen wanneer een deel van de regie uit handen gegeven wordt.

 

Alban woont en werkt in Amsterdam, is lid van het kunstenaarscollectief Soft Landings en was een van de oprichters van artist-run projectruimte De Gym (Groningen, NL). Hij behaalde zijn bachelor aan Academie Minerva (Groningen, NL) en zijn master aan het Sandberg Instituut (Amsterdam, NL). 

 

Zijn werk was te zien in o.a. De Appel (Amsterdam, NL), International Design Biennial (St. Etienne, FR), Kunstfort bij Vijfhuizen (Vijfhuizen, NL), Museum für Kunst & Gewerbe (Hamburg, DE), W139 (Amsterdam, NL), Combo (Venetië, IT), Het Resort (Groningen, NL), Am Ende Des Tages (Düsseldorf, DE), Macao (Milaan, IT), De Fabriek (Eindhoven, NL) en Huis Marseille (Amsterdam, NL).

 

Artworks

Share