Lies Kraal

Lies Kraal

Lies Kraal (1937, Rotterdam) woont en werkt in Los Angeles

 

Lies Kraal is een Nederlandse vrouwelijke artiest geboren in 1937, te Rotterdam en is sinds de jaren 50 gevestigd in Los Angeles.

 

Ze is al tientallen jaren een monochrome schilder en geeft de voorkeur aan de rustige kant van het leven (behalve wat freejazz en indierock). Ze begon het zenboeddhisme te beoefenen in 1988 en ze zegt dat hoewel meditatie haar benadering van schilderen zeker heeft beïnvloed, ze probeert de zenclichés te vermijden. De poëtische aard van eenvoudige elementen zoals textuur en kleur zijn erg belangrijk in haar werk... en ze zegt vaak: ik wil dat mensen mijn schilderijen voelen zonder ze aan te raken.

 

Lies Kraals’ eerste geverifieerde tentoonstelling was Lies Kraal bij Post in Los Angeles, CA in 2000, en de meest recente tentoonstelling was Nomad in Torrance Art Museum - TAM in Torrance, CA in 2021. Lies Kraal wordt het vaakst tentoongesteld in de Verenigde Staten, maar ze heeft ook tentoonstellingen in Mexico gehad. Kraal heeft de afgelopen 21 jaar minstens twee soloshows en 6 groepsshows gehad. Een opmerkelijke show was Freeway Studies #1: This Side of the 405 in Otis College of Art and Design in Los Angeles, CA in 2013. Andere opmerkelijke shows waren in Vielmetter Los Angeles in Culver City, CA en Los Angeles Municipal Art Gallery (LAMAG ) in Los Angeles, Californië.

 

Lies Kraal behoort tot de Top 1.000.000 wereldwijd en tot de Top 10.000 in Nederland. De beste rang van Kraal was in 2002, met de meest dramatische verandering in 2016.

 

Klik hier om het CV van Lies Kraal te downloaden

Artworks

Share