CATCH ’22
Met CATCH ’22 toont Frank Taal Galerie werk van 22 kunstenaars uit haar eigen programma, aangevuld met enige werken van gastkunstenaars. Is CATCH ‘22 een catch-22?
Tom Woestenborghs is een schilder pur sang zonder kwast en verf. Jan ten have schildert met glas, de monumentale museum installaties van Los Angeles kunstenaar David Dimichele passen in werkelijkheid op zijn keukentafel. Mike Ottink tekent en schildert licht en geluid dat buiten ons waarnemingsvermogen valt… Is bijvoorbeeld het aanschaffen van een schilderij van ijs van Daan den Houter een catch-22? Voor velen waarschijnlijk wel, voor anderen zeker niet; als toeschouwer kies je de bril waardoor je wilt kijken…
Een catch-22 is een paradoxale situatie waarin het onmogelijk is om een gewenste uitkomst te bereiken doordat de 'regels' dat vanwege tegenstrijdigheden niet toelaten. De term is afkomstig uit de roman Catch-22 van Joseph Heller (1961), waarin een algemene situatie wordt beschreven waarin een individu twee acties dient te verwezenlijken die wederzijds afhankelijk zijn van de andere actie, die als eerste dient te zijn voltooid (bron Wikipedia).
De groepstentoonstelling CATCH ’22 prikkelt om het nieuwe jaar bij de kladden te grijpen en een inspirerende start te geven aan 2022!
Met werk van:
Aeneas Wilder, Bram Braam, Carl Berg, Daan den Houter, Daniel Mullen, David Dimichele, Erik Sep, Frank Taal, Gerben Mulder, Hans Wilschut, Hester Scheurwater, Isabelle Borges, Jan ten Have, Manfred Peckl, Marilou van Lierop, Mike Ottink, Pieter jan Martyn, Roderik Henderson, Rutger de Vries ism Gjalt Producties, Saminte Ekeland, Stephen j Shanabrook, Ties Ten Bosch, Tom Woestenborghs, Tycho van Zomeren, Wolfgang Ganter