LA XX NL

Een uitwisselingstentoonstelling die de Hedendaagse Nederlandse en Los Angeles kunst verbindt.

Na de tentoonstelling NL XX LA (maart 2022 in PRJCTLA in L.A.) presenteren Carl Berg en Frank Taal deze 22 kunstenaars nu in de tegenhanger LA XX NL in Frank Taal galerie in Rotterdam. Deze uitwisseling tentoonstellingen verbeelden de connectie van hedendaagse Nederlandse en Los Angeles kunst; een verbinding die al vroeg in de jaren 70 ontstond en zich blijft ontwikkelen.

NL XX LA is een uitwisselingstentoonstelling tussen PRJCTLA (Los Angeles) en Galerie Frank Taal (Rotterdam) met een diverse groep kunstenaars, zowel qua leeftijd als in stijl.

De tentoonstelling is samengesteld door Carl Berg van PRJCTLA en Frank Taal. Deze show brengt twee verschillende curatoriële benaderingen samen die bijeenkomen in een eclectische en daarbij meeslepende tentoonstelling.

Berg en Taal hebben in het verleden samengewerkt aan exposities, maar NL XX LA markeerde de start van de eerste gezamenlijke uitwisselingstentoonstelling voor de twee curatoren. De kunstscènes in Los Angeles en Nederland zijn heel verschillend, wat tot uiting komt in het soort werk dat de kunstenaars in hun respectievelijke steden maken. De kunstwereld is echter veel globaler geworden. Daarom zijn er veel overlappende concepten en processen, en is het werk van een individuele kunstenaar steeds minder specifiek geworden voor de plaats waar de werken worden gemaakt.

Dit gezegd hebbende, is er een toon van het werk die verschillen weerspiegelt op basis van de culturele, historische en ecologische verschillen van elke plaats.

De Los Angeles kunstenaars:
China Adams, Jenn Berger, Lauren Bon, David DiMichele, Katy Ann Gilmore, Alexandra Grant, Daniel Hawkins, Tim Hawkinson, Lies Kraal, Nathan Redwood en Douglas Tausik Ryder.

De Nederlandse kunstenaars:
Bram Braam, Irene de Boer, Gerben Mulder, Daan den Houter, Saminte Ekeland, Mike Ottink, Marie Pop (Anique Weve, Inge Aanstoot), Hester Scheurwater, Marilou van Lierop, and Tycho van Zomeren.

 

                                ​Tentoonstellingsbegeleiding LA XX NL

                                ​NL XX LA

Share