NL XX LA

Een tentoonstelling die hedendaagse Nederlandse en Los Angeles kunst verbindt.
Samengesteld door Frank Taal en Carl Berg.

NL XX LA is een uitwisselingstentoonstelling tussen Galerie Frank Taal (Rotterdam) en PRJCTLA (Los Angeles) met een diverse groep kunstenaars, zowel qua leeftijd als qua stijl. Sommige kunstenaars hebben al in de tegenstad getoond, maar voor de meesten die aan deze tentoonstelling deelnemen, zal het de eerste keer zijn dat de kunstenaar dit nieuwe publiek aanspreekt.
De tentoonstelling is mede samengesteld door Frank Taal van Frank Taal Galerie en Carl Berg van PRJCTLA. Deze show brengt twee verschillende curatoriële benaderingen samen die samensmelten tot een eclectische maar meeslepende tentoonstelling.

Berg en Taal hebben in het verleden samengewerkt aan tentoonstellingen, maar NL XX LA markeert de eerste gezamenlijke uitwisselingstentoonstelling voor de twee curatoren.
De kunstscènes in Los Angeles en Nederland zijn heel verschillend en dit wordt weerspiegeld in het soort werk dat de kunstenaars in hun respectievelijke plaatsen maken. De kunstwereld is echter veel globaler geworden, dus er zijn veel overlappende concepten en processen, en het werk van een individuele kunstenaar is steeds minder specifiek geworden voor de plaats waar de werken worden gemaakt.
Dit gezegd zijnde, is er een toon van het werk die het verschil weerspiegelt dat gebaseerd is op culturele, historische en ecologische verschillen van elke plaats.

Nederlandse artiesten
Bram Braam, Irene de Boer, Folkert de Jong, Daan den Houter, Saminte Ekeland, Mike Ottink, Marie Pop (Anique Weve, Inge Aanstoot), Hester Scheurwater, Marilou van Lierop, Tycho van Zomeren, Sabine Woudenberg

Los Angeles artiesten
China Adams, Jenn Berger, Lauren Bon, David DiMichele, Katy Ann Gilmore, Alexandra Grant, Daniel Hawkins, Tim Hawkinson, Lies Kraal, Nathan Redwood, Douglas Tausik Ryder

NL XX LA is mede mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van Dutch Culture USA.

Tentoonstellingsbegeleiding LA XX NL

 

 

Share