Start Date

Apr 28, 2022

End Date

May 01, 2022

The Solo Project 2022 | Brussel

Daan den Houter, Mike Ottink, Tom Woestenborghs

The Solo Project volgt een zelfstandige en eigenzinnige koers. Kunstenaars staan centraal – samen met hun respectievelijke galerieën en organisaties zijn ze uitgenodigd door vijf curatoren. De curatoren zijn: Charlotte Lidon, Tanya Rumpff, Christophe Ménager, Nada Odeh, Eva Wuytjens.

Het beursontwerp maakt de interactie met kunst en gasten mogelijk en sluit volledig aan bij de transparantiefilosofie van The Solo Project.

Dit project is geen poging om reeds bestaande kunstbeurzen te repliceren, maar eerder een kans om de hedendaagse kunstervaring te verbeteren door een meer diepgaand beeld te geven van het werk van elke kunstenaar. Het is het plan van The Solo Project om een andere benadering te kiezen, meer ge lijkend op een reeks weloverwogen galerie-achtige tentoonstellingen in goed geconstrueerde ruimtes voor elke galerie, waardoor de werken meer 'ruimte om te ademen' hebben, de kunstenaars meer ruimte om een heldere presentatie in te richten en de bezoekers een omgeving waarin de werken eerder als een oeuvre kunnen worden beschouwd dan als bruikleenstukken. De selectiecommissie, bestaande uit internationale curatoren, zorgt voor een hoogwaardige internationale selectie.

Share