Start Date

Feb 22, 2020

End Date

Mar 28, 2020

Artistic Midlife Crisis of a Storyteller - Solotentoonstelling Tom Woestenborghs

Opening zaterdag 22 februari, 16:00 - 20:00 uur.
Museumnacht010 zaterdag 7 maart, 20:00 - 01:00 uur.

Een jaar lang alleen bezig zijn met het maak-proces, dat is wat beeldend kunstenaar Tom Woestenborghs zich voornam op de dag dat hij 40 werd. Hij beperkte zich tot drie klassieke thema’s: bloemstilleven, naakt en abstract. Maar puur formeel kunst maken bleek al gauw een onmogelijke opgave, want bloem-stillevens worden al snel geassocieerd met vergankelijkheid, het vrouwelijk naakt met lust, identiteit, machtsverhoudingen en voyeurisme. En zelfs abstracte kunst roept associaties op.

Tom Woestenborghs (1978) maakt collages, opgebouwd uit vele lagen plakplastic. Fotografisch materiaal dient daarvoor als basis. Woestenborghs behaalde zijn master schilderen aan St. Lucas in Antwerpen, en een post graduate aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten, eveneens in Antwerpen.

Hij woont in Merksplas en heeft zijn atelier in Hoogstraten, België. Eind 2019 had hij een grote solotentoonstelling in de Pennings Foundation in Eindhoven, waar hij 34 werken toonde uit zijn recente reeks ‘Artistic Midlife Crisis of a storyteller, Nudes, Abstracts and some Flowers’.

Edo Dijksterhuis, freelancejournalist en kunstcriticus schreef de tekst voor zijn nieuwe publicatie, die de naam van deze reeks draagt.

 

Uitnodig

Prijslijst

Review Gallery Viewer by Flor Linckens

Artworks

Share