Start Date

Jun 20, 2013

End Date

Aug 10, 2013

AS FAKE AS REALITY - Erik Sep & Daan den Houter,

Tentoonstelling van 20 juni t/m 10 augustus

Erik Sep -sculpturen

In het werk van Erik Sep (NL 1976) staat de reflectie op de werkelijkheid centraal. Deze kunstenaar werkt nu tien jaar aan een immer uitdijend stadslandschap waarin hij vooral bezig is met het herscheppen van de soms absurde werkelijkheid.

Dit tijdrovende proces is in veel opzichten te vergelijken met de ontstaansgeschiedenis van een ‘echte’ stad. De non architectuur van Erik Sep ontstaat op eenzelfde wijze; het continue proces van bouwen , afbreken, herschikken en herdefiniëren is inherent hieraan.

Voor deze expositie is de stad tijdelijk ontmanteld en worden enkele gebouwen in een andere verschijningsvorm getoond. Dit geeft een geheel nieuwe inkijk in het gedetailleerde universum van Sep.

Daan den Houter -schilderijen

Daan den Houter (NL 1977) is een multidisciplinair kunstenaar. Voorafgaand aan de KABK in Den Haag studeerde hij Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht. Deze studie vormde de basis voor zijn werk als autonoom beeldend kunstenaar. De manier waarop wij subjectief invulling geven aan de werkelijkheid zoals deze ons wordt aangeboden en het vermogen waarmee wij ons onbewust hieraan aanpassen, fascineert Den Houter.

In zijn werk richt hij zijn onderzoek met name op de wijze waarop wij naar de (kunst) wereld kijken en speelt hij met ons adaptief vermogen om de perceptie op alledaagse zaken om ons heen te kunnen wijzigen. In deze tentoonstelling toont hij zijn schilderijen.

'Zonder Kooning en gum' Daan den Houter, 2013

Photography Erik Sep: Danielle van der Schans

 

Kunstbeeld Erik Sep by Tessa Verheul