Start Date

Nov 28, 2020

End Date

Dec 19, 2020

FINISSAGE 20th March - Sincerely Not Yours - solotentoonstelling Hester Scheurwater

November 28 - December 19 '20 - wegens lockdown verlengd tot 20 maart '21 -

De solotentoonstelling Sincerely Not Yours van Hester Scheurwater is door publiek en pers ontvangen als een zeer sterke en moedige expositie en heeft indruk gemaakt met een krachtige presentatie waarin rauwe en poëtische beelden in hun tegenstellingen met elkaar in balans zijn. Helaas werd de duur van de presentatie van Scheurwater door de lockdown al in december vorig jaar met een week ingekort. Graag bieden we nog een extra gelegenheid om de show in aanwezigheid van Hester bij te wonen. Voor donderdag en vrijdag as kunt u een afspraak maken met de galeriehouder door te mailen, bellen of appen.
Frank Taal: frank@franktaal/ +31 6 41400927

Op zaterdag 20 maart vieren we de tentoonstelling met een finissage. Vanaf 16 maart mogen we 1 klant per 25 m2 ontvangen. De galerie telt nagenoeg 300 m2. Dit houdt in dat wij voor de finissage van Sincerely Not Yours het maximum aantal mensen hebben ingesteld op 10 personen per tijdslot van een half uur.
Reserveer graag uw gratis ticket.

Ellis Kat verzorgde eerder het openingswoord. Ellis Kat (1993) is freelance curator, schrijver, moderator, producent en als feminist op zoek naar foute openingszinnen.

Op de website kunt u gratis een timeslot reserveren tussen 14.00 - 18.00 uur. Er zijn nog enige plaatsen vrij. Reserveren is een vereiste in verband met de nieuwe COVID uitbraak met een maximum van 10 personen per tijdvak. Vind de link onderaan deze pagina.

Hester Scheurwater over Sincerely Not Yours:

Met ‘Sincerely Not Yours’ heb ik vrouwen in beeld gebracht die gehoor gaven aan mijn oproep voor mijn camera te poseren. Deze vrouwen, die affiniteit hebben met mijn drive en werk, wilde ik naakt in hun on|volmaaktheid tonen. Hun kracht heb ik geprobeerd in mijn foto’s tot uitdrukking te laten komen. Met deze beelden geef ik een visueel commentaar op een eenzijdig beeld van de vrouw in de media. Mijn ambivalentie tegenover dat beeld van de vrouw als object staat hierin centraal. In ‘Sincerely Not Yours’ is het onvolmaakte soms volmaakt geworden. Daarom heb ik dit pamflet, deze beeldende brief in de openbare ruimte ‘ondertekend’ met een serie confronterende zelfportretten. Het verspreiden van honderden ansichtkaarten, stickers, zines en affiches in de openbare ruimte is onderdeel van deze visuele brief als beeldend pamflet ‘Sincerely Not Yours’.

Sincerely Not Yours,
Hester Scheurwater

In deze solotentoonstelling laat Hester Scheurwater een selectie foto's zien die eerder verspreid zijn als beeldend pamflet. ‘Sincerely Not Yours’.

Deze serie is tot stand gekomen met een O&O subsidie van het CBK Rotterdam.

Share