Start Date

Oct 16, 2021

End Date

Nov 21, 2021

Floating Spaces - Isabelle Borges

Opening 16 oktober 2021, 14.00 tot 19.00

Beïnvloed door de Braziliaanse moderne architectuur en Bauhaus, maakt Isabelle Borges grootschalige (muur-)tekeningen die met hun gekleurde lijnen open geometrische picturale ruimtes scheppen. De kunstenaar werd geboren in Salvador, Brazilië, studeerde sociologie in Brazilië en beeldende kunst in Rio de Janeiro. In 1993 verhuisde ze naar Duitsland, waar ze als assistent werkte voor verschillende kunstenaars in Keulen - waaronder Sigmar Polke - en haar studie voortzette aan de Kunstakademie Düsseldorf. Ze woont en werkt al meer dan 20 jaar in Berlijn en wordt vertegenwoordigd door tal van galerieën in Europa en Brazilië.

Voor de tentoonstelling Floating Spaces zal ze een site specific wandinstallatie ontwikkelen in dialoog met de architecturale ruimte van de galerie. De tweedimensionaliteit van de wandcompositie en de objecten aan de wand creëren een spel van lijn en vlak. De lijnen op de muur lijken een onzichtbare ruimte te openen en de waargenomen ruimte uit te breiden. Borges zoekt naar een balans tussen de totale ruimte van kunst, waarbij de tekeningen de randen extrapoleren, de muren binnendringen, door middel van een lichtgevende poëzie van kleuren die opduiken vanachter de objecten, contrasterend met de donkere lijnen en de lege witte ruimte.

Door het gebruik van geometrie onderzoekt Borges patronen tussen gegeven structuren van de natuur en haar ruimtelijke dynamiek. De picturale ruimte lijkt in een continue beweging te zijn, en de lijnen op de muur, de objecten en de schilderijen lijken op de een of andere manier met elkaar verbonden. Borges presenteert ook een nieuwe serie schilderijen waarin ze de relaties tussen vormen, lijnen en kleuren onderzoekt.

Tentoonstellingsbegeleiding Floating Spaces

Kunstenaarspagina Isabelle Borges

Website Isabelle Borges

 

 

Review "Ruimtelijke illusies waar muziek in zit", geschreven door Thomas van Huut, NRC:

Share