Start Date

Oct 17, 2020

End Date

Nov 21, 2020

10 +

Jubileumtentoonstelling 10+

Zaterdag 17 oktober – Grand Opening 14:00 – 19:15 uur in vier tijdvakken
17 oktober t/m 21 november

Viering 10 jaar Frank Taal Galerie; een caleidoscopische tentoonstelling in salonpresentatie met werk van 62 kunstenaars die ooit in de galerie exposeerden.
Grand opening op 17 oktober in vier tijdvakken. Met de performance Homo Fragilis door Jessica van Deursen in elk tijdvak. Met super sets van Dj’s NIXON, KAE L & DONNSTONE
Op de website kunt u gratis een timeslot reserveren voor de openingsdag op 17 oktober of op één van de andere openingsdagen. Reserveren is een vereiste in verband met de nieuwe COVID uitbraak met een maximum van 30 personen per tijdvak.

10+

Van een tienjarig kind verwacht je doorgaans niet zoveel. Dat-ie zindelijk is, af en toe de grootste bende in zijn kamer opruimt en communiceert met een vocabulaire van vijfduizend woorden, liefst zonder de drie-letterige van het schunnige soort. Maar je bent er als ouder nog lang niet vanaf. In pedagogisch opzicht is tien jaar dan ook niet veel.

Een magnetron die het een decennium volhoudt kan echter rekenen op flink wat waardering. Willekeurig welk artikel van de Aktion dat tien jaar functioneert zonder kapot te gaan, wordt gebombardeerd tot wonderproduct. En een eendagsvlieg moet maar liefst 3650 keer reïncarneren om zo’n periode vol te maken. Het perspectief maakt dus wel wat uit als we het over tijd hebben.

Voor bedrijven is het steeds uitzonderlijker om het tienjarig jubileum te halen. In de jaren vijftig had de gemiddelde zaak een levensverwachting van 65 jaar, maar daar is de laatste halve eeuw verandering in gekomen. In 2017 bestonden bedrijven nog maar vijftien jaar. En de voorspelling is dat in 2033 de omloopsnelheid is gedaald tot vijf jaar – een lustrum is dan het hoogst haalbare.
Reden genoeg dus om bewust stil te staan bij tien jaar Galerie Frank Taal. We vieren daarmee niet alleen het jubileum van een bedrijf in een lastige sector tijdens nog lastiger tijden. We vieren ook alles er omheen: de supporters van het eerste uur en daarna, de trouwe verzamelaars en de incidentele kopers, de enthousiaste openingsbezoekers en de aanwaaiers, de fotodelers op social media, de ambassadeurs, de critici, en natuurlijk al die kunstenaars zonder wie er helemaal geen galerie zou zijn.
Wat we uiteindelijk vooral vieren is de kunst zelf. Die de wereld kleur, zin en betekenis geeft. Die het leven leuker en beter maakt. De kunst die van altijd is en voor altijd is.

Edo DijksterhuisDeze tentoonstelling is tot stand gekomen als samenwerking tussen Kseniia Komarova, Matteo Manfrin en Frank Taal.

review 10+ Lost painters

Share