Start Date

Feb 28, 2013

End Date

Apr 06, 2013

Profiler - Solo tentoonstelling Willem Besselink

PROFILER 

solo tentoonstelling Willem Besselink van 28 februari t/m 6 april 

De opening is verricht door  Kees Koomen, beeldend kunstenaar, kunstcriticus en bekend van de blog chmkoome

Feestelijke afsluiting 6 april van 16.00 - 20.00 uur 

Tijdens zijn solotentoonstelling profiler in galerie Frank Taal gaat Willem Besselink te werk als een profiler: hij toont visuele, grafische en abstracte profiles van personen en allerlei alledaagse verschijnselen.

Willem Besselink observeert en registreert. Hij is gefascineerd door de structuren en systematieken van de ogenschijnlijk chaotische taferelen die dagelijks om ons heen te zien zijn, maar waar we door hun alledaagsheid nauwelijks oog voor hebben.
Besselink verzamelt zo objectief mogelijk allerlei gegevens achter dat ‘alledaagse’, die dan dienen als input voor een uiteenlopende verzameling kunstwerken: schilderijen, objecten en ruimtelijke installaties.
Van de steeds wisselende kleur van urine tot ingevulde agenda’s – objectief geregistreerd en gevisualiseerd: al die gegevens leveren steeds een suggestief beeld op.

Onderdeel van de tentoonstelling is de presentatie van iCal/uCal; een uitvoerig schilderproject waaraan Willem Besselink gedurende 2012 heeft gewerkt. Hij heeft niet alleen alle 52 weken uit zijn eigen weekagenda van 2012 gevisualiseerd, maar ook 42 afzonderlijke weken uit de agenda’s van 42 andere personen. Dat resulteert in twee series van op het oog heel eenvormige schilderijen. Bij nader inzien geven die een geschakeerd beeld van de verschillen én de overeenkomsten in de manier waarop alle 42 deelnemers aan dit project de 168 uren van hun week hebben ingedeeld.

Tijdens de feestelijke afsluiting op 6 april is iedereen van harte uitgenodigd.
In het bijzonder zijn alle deelnemers aan het project iCal/uCal van harte welkom om dan hun eigen uCal-schilderij van de muur te halen en mee naar huis te nemen!


Fotografie 6500:1 Art Warehouse Max Dereta.com