Start Date

Jan 06, 2017

End Date

Feb 11, 2017

Sweet nothing - solotentoonstelling Ties Ten Bosch

Opening vrijdag 6 januari 2017 om 17.00 uur

In het werk van Ties Ten Bosch (NL, 1977) staat de toeschouwer centraal. De beschouwer wordt uitgedaagd om nog een stapje verder te kijken en het beeld voor zich te herinterpreteren. Ten Bosch ontwikkelt zijn eigen methodiek om de rol van de hedendaagse kunst in de huidige maatschappij en zijn persoonlijke positie hierin te onderzoeken. De omgeving en gelegenheid van de presentatie is altijd het uitgangspunt voor de werken die hij in zijn atelier in Berlijn en op de plek zelf maakt. Dit kan een lege fabriekshal in Leipzig zijn, een arme wijk in Kameroen en in dit geval specifiek de ‘white cube’ omgeving van de galerie.

Sweet nothing, Ties Ten Bosch’ eerste solotentoonstelling bij Galerie Frank Taal, is geïnspireerd op de laatste publicatie van schrijver en kunstliefhebber Joost Zwagerman: De Stilte van het Licht. In deze prachtige bundel met korte kunstbeschouwingen staat de leegte en het licht in de schilderkunst centraal.

Voor de tentoonstelling Sweet nothing heeft Ten Bosch zich gericht op een schilderkunstige benadering met zero kunstenaars als Schoonhoven, Lucio Fontana, maar ook Sol Lewitt en Robert Ryman als schouders om op te staan.

In Sweet nothing staat, als in de bundel van Zwagerman, de beleving van de leegte en het licht centraal. Met een reeks minimalistische schilderijen en muurschilderingen benadrukt Ten Bosch het diffuse veld tussen het individuele kunstwerk en de tentoonstelling als totaalinstallatie. Zijn werken zijn te lezen als een nabeeld; sporen uit het verleden. Deze voorstellingen, door leegte en licht weergegeven, suggereren op subtiele wijze eerdere voorstellingen die verloren zijn gegaan en waar wij als toeschouwer onze fantasie op los mogen laten.

Ties Ten Bosch woont en werkt in Berlijn.

 

Portfolio Sweet Nothing

Review Trendbeheer