Start Date

May 12, 2012

End Date

Jun 17, 2012

Perrenial Conceits

12 Perennial Conceits

12 mei - 17 juni

Op uitnodiging van Frank Taal stelde kunstenaar en gastcurator Thomas I’Anson (1983) de tentoonstelling Perennial Conceits samen. I ‘Anson studeerde onlangs af aan de AKV | St. Joost MFA program, werkt en woont in Rotterdam en werd al in meerdere artikelen door verschillende kunstrecencenten opgemerkt als zijnde een groot talent.

Met werk van Willem Besselink (NL), Frauke Dannert (DE), Rumiko Hagiwara (JP), Matthew Hale (UK), Niek Hendrix (NL), Bas van den Hurk (NL), Dominique Hurth (FR), Thomas I'Anson (UK), Jordy Koevoets (NL), Alexander Voice (DE) and Robin Waart (NL).
 

De kunstenaars die deze expositie vormen, gaan allen op eigen wijze aan het figuratieve voorbij. In deze samenstelling zoeken zij de nog onbekende gemeenplaats in hun werk, het aanwijsbare en herkenbare maar niet-figuratieve.

Eenvoudige vormen, primaire kleuren, achter een getoonde eenvoud gaat een werkelijkheid schuil die te complex is om ooit te kunnen begrijpen. Beelden als residues, als vragen, voor de kunstenaar en het publiek. Meditatie in de vorm van een niet te beantwoorden vraag aan het universum gesteld: wat ben je nou helemaal?

Perennial Conceits is mogelijk een arrogante titel, misschien zelfs een grap. Nog een fancy naam voor een overdonderende expo die intelligent en intrigerend poogt te zijn. De werkelijke arrogantie ligt voorbij de titel, met werk dat eenvoudige beschrijvingen en duidingen tart, en noch continue noch ijdel is.

 

Review Trendbeheer

Video Respiration Machine 0.3 Willem Besselink