Start Date

Sep 07, 2019

End Date

Oct 12, 2019

"N" - Duo - Jan ten Have & Devon SullivanJan ten Have en Devon Sullivan ontmoetten elkaar deze zomer tijdens hun residenties in het prestigieuze European Ceramic Work Centre (Sundaymorning @ ekwc) in Oisterwijk. Sundaymorning @ ekwc is een internationale werkplek waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de technische en artistieke mogelijkheden van keramiek verkennen. De tentoonstelling ‘N’ is een eerste resultaat van hun werkperiode in het EKWC. Ten Have toont schilderijen van glas en porselein en de in Chicago wonende en werkende Sullivan maakt ruimtelijke schilderijen door het gebruik van textiel, gevonden voorwerpen, keramiek, polystyreenschuim en vernevelde verf.

In zijn kunstpraktijk zet Jan ten Have (NL) in op een nieuwe benadering van de spanning tussen vorm en materie. Zijn nieuwe ‘schilderijen’, gematerialiseerde samenvoegingen van porselein en glas, zijn een soort minimalistisch spel aan de rand van de moderniteit. Ten Have denkt voorbij de grenzen van het traditionele gebruik van materie.

Devon Sullivan (VS) is een beleggingsanalist en conceptueel kunstenaar. Hij brengt zijn systematische manier van denken in zijn werk, met behulp van algoritmen en deconstructiemethoden om op een instinctieve manier te reageren op wat hij in zijn omgeving vindt. Hij creëert open, proces gebaseerde verhalen via associaties en verbindingen, en laat de kijker zijn eigen scenario's creëren.

Ten Have en Sullivan zien een toevoeging in elkaars kunstpraktijken en hebben nu ‘N’ opgericht; een nieuw kunstcollectief dat zijn debuut zal hebben in Frank Taal Gallery in Rotterdam.

                                                                                                                           

                                                                                                                                     Uitnodig

                                                                                                                                     Prijslijst Jan ten Have

                                                                                                                                     Prijslijst Devon Sullivan

Artworks

Share