Start Date

Apr 25, 2013

End Date

Jun 09, 2013

Imaginary Cities and Dutch Cowboys - Georg Bohle & Jeroen Allart

Imaginary Cities and Dutch Cowboys

Georg Bohle en Jeroen Allart

Duo tentoonstelling-Tenkeningen en Schilderijen

tentoonstelling van 25 april t/m 8 juni

De tentoonstelling is verlengd tot zaterdag 8 juni

Georg Bohle (Bochum 1977)

Zijn artist in residence periode bij de Tokyo Wondersite in 2011 is de inspiratie voor het huidige werk van Georg Bohle. Vooraf stelde hij zich Tokyo voor als een door en door geautomatiseerde agglomeratie. Een voorstelling voornamelijk gebaseerd op beelden uit de animatie film "Akira" door Katsuhiro Otomo (1988), de film "Metropolis" van Fritz Lang uit 1927 en illustraties van de pixel art groep Eboy . Tekenen is zijn instrument. Met dit instrument wilde hij Tokyo verkennen en doorgronden.

Hiertoe ging Bohle juist niet naar de grote industriele fabrieken, maar in plaats daarvan bezocht hij de werkplaatsen van ambachtslieden waar producten met de hand in kleine aantallen worden gemaakt. Op deze manier wil hij de ingekapselde plekken, de geïsoleerde cellen vinden in het lichaam van de metropool. In tweeenvijftig dagen bezocht Bohle acht "Edo ambachtslieden" in Tokio, maakte schetsen en ging er gesprekken met hen aan over hun vakmanschap en het verloop van hun werkdag.

Hij bezocht een Turtleshell ambachtsman, een Hout ambachtsman, een Windows-scherm maker, een koperwaren ambachtsman, een borstelmaker, een Tabi maker, een Chopstick maker en een Textielverven workshop. In elke workshop maakte hij schetsen van het werkproces van de ambachtslieden en onderzocht hij specifieke kenmerken, zoals de textuur van materialen of bijzondere objecten die zijn aandacht trokken tijdens het schetsen.

In retrospectief vormen de gesprekken en de schetsen tijdens zijn verblijf het materiaal waaruit hij diept om een aaneengesloten stadslandschap te tekenen om het verborgen Tokyo te ontsluieren.

Georg Bohle in groepstentoonstelling ZOETERMEER UTOPIA van 25 mei t/m 10 november in het stadmuseum Zoetermeer

Georg Bohle in groepstentoonstelling STAD IN BEELD,BEELD VAN EEN STAD in het stedelijk Museum Zwolle van 2 juni t/m eind oktobet

Jeroen Allart (Rotterdam 1970)

Nieuwe Cowboys en Hollandse landschappen van Jeroen Allart. Strak geschilderd, ontdaan van elementen die er niet toe doen.

Jeroen Allart (Willem de Kooining Academie Rotterdam 1995, Rijksacademie voor de Beeldende Kunsten in Amsterdam 2000). Zijn schildereijen zijn in diverse particuliere-, ambassade en museumcollecties opgenomen.