Start Date

Apr 11, 2013

End Date

Apr 18, 2013

MADE IN BELGRADE - Aldo van den Broek


Klerkx Art Agency en Galerie Frank Taal presenteren:

Aldo van den Broek – MADE IN BELGRADE

Galerie Frank Taal, Van Speykstraat 129, 3014 VH Rotterdam

Tentoonstelling: 11 t/m 18 april 2013

MADE IN BELGRADE VIDEO

Na zijn succesvolle eerste Nederlandse solo-tentoonstelling in Nieuw Dakota in Amsterdam eind vorig jaar, is Aldo van den Broek in zeer korte tijd een bekend kunstenaar geworden bij zowel kunstliefhebbers, journalisten en filmmakers als professionele verzamelaars in binnen- en buitenland.

In zijn imposante schilderijen en collages, gemaakt uit vele lagen gesneden en gescheurd karton, gebruikt papier, lijm en verf weet Aldo op geheel eigen wijze uitdrukking te geven aan de mistroostige schoonheid van geteisterde denkbeeldige of bestaande steden, zoals Berlijn of in dit geval Belgrado.

Uit zijn werk, waar geschiedenis en underground, punk en romantiek, architectuur en personen lijken samen te komen, blijkt Aldo's fascinatie voor het menselijk streven naar zowel houvast als vrijheid en de daaruit voortkomende destructie.

In een interview voor Het Parool in november 2012 verwoordde Ronald Ockhuysen het als volgt: “De werken van Aldo van den Broek zijn ingedikte geschiedenissen. Wie naar een schilderij of sculptuur kijkt wordt geconfronteerd met het verglijden van de tijd.” Volgens Aldo krijgt zijn werk lading door het laag op laag aanbrengen van collages en schetsen die tezamen talloze verhalen lijken te vertellen. Naast grote schilderijen van leegstaande gebouwen, parkeergarages en ondergrondse kelders maakt hij ook kleinere portretten van anonieme mannen uit alle lagen van de bevolking.

"Made in Belgrade" is een persoonlijk verslag van een recent bezoek van de kunstenaar aan de stad Belgrado. In een tweetal grote en een serie kleine(re) werken weet Aldo de ziel van deze stad bloot te leggen.

Aldo van den Broek (NL, 1985) woont en werkt in Berlijn. Op zondag 5 mei zal het programma ArtMen (Ned 2, 19:20 uur) een uitzending aan hem wijden. Speciaal voor de tentoonstelling zal het boekje "Blokovi" verschijnen dat het resultaat is van een samenwerking tussen Aldo en Fabian Hahne en geheel gewijd is aan Belgrado.

Voor afspraken, informatie over beschikbaarheid en prijzen
en voor beeldmateriaal gelieve te mailen naar:
frank@franktaal.nl of naar manuelaklerkx@gmail.com