Daniel Mullen

Daniel Mullen

Door glazuurlagen toe te passen in combinatie met hard-edge geverfde lijnen, maakt Mullen gelaagde afbeeldingen die figuratief abstracte concepten communiceren. Hij creëert illusionistische vormen die tot op zekere hoogte een abstract idee of fenomeen illustreren, waarbij abstractie op zijn kop wordt gezet. Hij wordt gedreven door een gevoel dat abstracte kunst niet eenvoudig de waargenomen uiterlijke realiteit reproduceert, maar in plaats daarvan een overdracht kan zijn van dat wat ons visuele bevattingsvermogen te boven gaat. Het is een artistieke vorm - als men de interpretatie van Kandinsky volgt – die het resultaat is van "een innerlijke noodzaak". 


Mullen creëert een complex effect dat de incarnatie van iets groots en omvattend suggereert, maar misschien ook juist alleen dat: een suggestie en geen realiteit. Een illusie en niet de waarheid. Als een toegewijde vakman die zorgvuldig al zijn werk maakt zonder digitale of mechanische hulpmiddelen, slaagt hij er steeds in de indruk van reproduceerbaarheid te creëren, wat precies is wat hij wil benadrukken in een tijdperk van massaconsumptie.
  
Daniel Mullen wordt wereldwijd vertegenwoordigd en tentoongesteld. Zijn werk is in vele internationale collecties opgenomen.


Frank Taal Galerie               Rotterdam, NL 
Kogan Amaro Gallery         Sao Paulo, BR  Zurich, CH
Elan Fine art                           Vancouver, CA 
Gray Contemporary            Houston, US
Marian Cramer Projects    Amsterdam, NL
 

 

CV Daniel Mullen

Website Daniel Mullen

Portfolio Art Rotterdam 2020

HIGHLIGHTS

 

 

 

Art Rotterdam 2020 - Frank Taal Galerie

 

 

Art Rotterdam 2020 - Frank Taal Galerie

 

 

Solo exhibition In A Realm of Luminescence at Elan Fine Art, Vancouver, Canada September - November 2019

 

 

The Frankies Choice #2 - December 2019 - Frank Taal Galerie

 

 

Solo exhibition In A Realm of Luminescence at Elan Fine Art, Vancouver, Canada September - November 2019

 

 

Artworks

Share