Podcast GalleryTalk #12 met Frank Taal ⁠— Gallery Viewer

28 mei 2019 16:06
Gallery Viewer Podcast Frank Taal
Manuela Klerkx (voormalig galeriehouder en momenteel werkzaam als kunstagent) en Oscar van Gelderen (uitgever en kunstverzamelaar) zijn de auteurs van het boek “Ontroerend Goed: van kunst kijken naar kunst kopen” waarin zij de wereld van de hedendaagse kunst transparanter en inzichtelijker maken. Voor de podcast Gallery Talk gaan zij iedere week in gesprek met één van de galeries van Gallery Viewer. Deze week is dat Frank Taal van de gelijknamige galerie Frank Taal. De tune in de podcast is van Yuri Honing.

PODCAST GALLERYTALK #12 WITH FRANK TAAL - GALLERY VIEWER

 

Frank Taal van de gelijknamige galerie in Rotterdam over het installeren van exposities, de verbanden tussen architectuur en kunst en de vraag waarom een goede galerist ook een goede docent moet zijn.

 

‘Een galerie runnen is een kwestie van ‘Ausdauer’. Ik kwam er gaandeweg achter dat je pas na acht of negen jaar het kantelpunt mag verwachten waar ik nu - gelukkig – in zit.’

 

Click here for the full podcast on Gallery Viewer (in Dutch)

 

Screen_Shot_2019_05_24_at_15_14_14.png

 

Over Frank Taal

 

In 1990 begon Frank Taal met het tentoonstellen van werk van een kunstenaar in de voormalige aankondiging vitrine van Café de Schouw in Rotterdam en sinds 2010 runt hij zijn eigen galerie in Rotterdam, tot voor kort met compagnon Leo de Bie. Taal vertegenwoordigt circa 18 kunstenaars wier kunst hij niet alleen in de galerie maar ook op beurzen als Art Rotterdam en Amsterdam Drawing toont. De focus van de galerie ligt op kunst met een sterk beeld, een sterk verhaal (idee) en een kwalitatief hoge ambachtelijke, technische uitvoering. In 2015 werd Galerie Frank Taal gekozen tot galerie van het jaar door collega-galeriehouders, het publiek en een vakjury.