De keuze van Sven Schlijper-Karssenberg ⁠— Gallery Viewer

25 jul. 2019 15:04
Collectors Bram Braam Daan Den Houter Mike Ottink Gallery Viewer
In de rubriek ‘De keuze van…’ laten we een keur aan kunstliefhebbers (van incidentele kopers tot kunstprofessionals) aan het woord over hun beleving van kunst, en vragen we naar hun voorkeuren: waar zien ze het liefste kunst? Waar kopen ze, en vooral: wie kopen ze? In dit deel Sven Schlijper-Karssenberg (Sr. Copy & Content Manager ABN Amro, muziekprogrammeur GOGBOT Festival)

DE KEUZE VAN SVEN SCHLIJPER-KARSSENBERG OP GALLERY VIEWER

 

Klik hier voor het artikel op Gallery Viewer

 

Untitled2.jpg

 

Is het belangrijk dat jij en je partner het altijd eens zijn over een aankoop?

 

We zijn het nooit echt heel erg oneens over een werk. Aan de andere kant zijn we het ook niet in alle gevallen 100% eens en dan komt vertrouwen om de hoek kijken dat het wel goed is of komt.

 

Een werk van Mike Ottink dat we bij Frank Taal kochten: dat wist mijn vrouw meteen he-le-maal zeker. Ik dacht toen aan een ander werk van hem. We kochten haar keuze. Ze had en heeft gelijk, zo weet ik inmiddels, nu ik al geruime tijd met het werk leef.

 

Is er een galerie waar je een speciale band mee hebt?

 

We houden van held Frank Taal en zijn gedurfde ‘roster’. De groep kunstenaars die hij – met veel geloof en nek-uitsteken – toont, blijft ons verbazen en de band met Frank is zo goed dat we ook met plezier langsgaan als hij werken toont die niet tot onze interesse behoren. We komen altijd weer borrelend van inspiratie terug uit Rotterdam en koesteren een flink aantal werken in de collectie die gekocht zijn bij hem en doordát hij zo'n fijne vent met dito galerie is.

 

Wie zijn je favoriete kunstenaars (op Gallery Viewer), en waarom?

 

Bram Braam: Op de Amsterdam Art Fair was het een paar jaar geleden totale kommer en kwel qua kwaliteit van het aanbod, maar gelukkig waren daar Frank Taal en Martin van Zomeren. Frank toonde een solo presentatie van Bram, met daarin een groot werk dat nu bij ons in de gang hangt. Want: Bram combineert minimalisme en urbaan realisme op een manier die verhaal op verhaal stapelt maar nooit expliciet wordt.

 

Daan den Houter: Daan is een heerlijke kunstenaar, een artiest met de juiste tongue in cheek. Een Nederlandse Martin Creed ook wel, zonder diens neuroses, maar met een guitigeglimlach achter de snuggere conceptuele voorkant. Check zijn video’s en je krijgt heel veel zin om meer en meer kunst te zien (en niet alleen van hem)!

 

Foto door: Gerliene Karssenberg-Schlijper