De keuze van Roeland Merks en Bart Dirks — Gallery Viewer

28 nov. 2019 16:53
Collectors Bram Braam Gallery Viewer
In de rubriek ‘De keuze van…’ laten we een keur aan kunstliefhebbers (van incidentele kopers tot kunstprofessionals) aan het woord over hun beleving van kunst, en vragen we naar hun voorkeuren: waar zien ze het liefste kunst? Waar kopen ze, en vooral: wie kopen ze? In dit deel Roeland Merks (hoogleraar mathematische biologie) en Bart Dirks (Volkskrant-journalist).

DE KEUZE VAN ROELAND MERKS EN BART DIRKS OP GALLERY VIEWER

 

Click here for the full article on Gallery Viewer (Dutch)

 

 

Is er een galerie waar jullie een speciale band mee hebben?

 

Roeland: ‘Frank Taal, Zerp en Cinnnamon in Rotterdam. Bij Livingstone in Den Haag kochten we werk van Hugo Tieleman en Raquel Maulwurf. In Amsterdam komen we graag bij Grimm. Hun locatie in New York is trouwens ook een aanrader.’

 

Wie zijn jullie favoriete kunstenaars (op Gallery Viewer), en waarom?

 

Bram Braam  maakt onder meer foto’s, collages en sculpturaal werk. Hij reflecteert op omgevingen, ruimtes en architectuur. Hoe is een gebouw, een stad, een landschap ooit bedacht, en hoe ziet het er in werkelijkheid uit? Bram is gefascineerd door de imperfecties van het straatbeeld, zoals volgekladde prullenbakken, elektriciteitskastjes vol stickers. Hij struint Berlijn af voor hout, metaal, gipsplaten, beton, glas, tegels en maakt daar composities van. Soms doen ze onbewust aan Mondriaan denken.

 

Photo credit: Gallery Viewer, Roeland Merks (links) en Bart Dirks bij een werk van Jonathan Marshall.

Share

Loading Conversation