David Adams

David Adams

De in Australië geboren en getogen wereldreiziger-fotograaf David Adams belandde 10 jaar geleden in Rotterdam. Bij een van de tochten door zijn nieuwe woonplaats stuitte hij op het Justus van Effenblok in Spangen.

 

Het wereldberoemde Rijkmonument, Rotterdam icoon van de vooroorlogse sociale woningbouw, was er op dat moment slecht aan toe. Als nieuweling in deze stad raakte Adams op slag gefacineerd door de schoonheid van het gebouw en de cultuuhistorische betekenis van de plek.

 

Op eigen initiatief begon hij met een langlopend fotografisch onderzoek naar de architectonische wonder in baksteen. in 2010 stelde hij een fotoboek samen van zijn imterpretatie van het Justus van Effenblok en zond het in naar het International Photobook Festival in Kassel (Duitsland). Hij won de reviewersprijs.

 

Artist statement

 

The photo image lends itself to direct interpretations of the world around us.
I explore ideas of reality, nostalgia and memory, truth and fiction in an attempt to reflect and react on my own experiences.


It is a subjective approach whereby I rely on sequences. Each series describes groups and their specific identity and sense of place. The setting is pretty much always an urban one.

 

CV David Adams

Website David Adams

 

HIGHLIGHTS