Start Date

Sep 29, 2021

End Date

Oct 03, 2021

ART The Hague 2021

29 september – 3 oktober
Standnummer 35

We sluiten dit jaar aan bij ART The Hague met werken van Isabelle Borges, Ties Ten Bosch, Jan ten Have en Daan den Houter.

Isabelle Borges

Salvador, Bahia, 1966 Woont en werkt in Berlijn

In haar veelal abstracte werken onderzoekt Isabelle Borges patronen en structuren die ze tegenkomt in de zichtbare wereld. Haar belangrijkste focus ligt op de geometrie van de ruimte tussen de dingen en de resulterende ruimtelijke dynamiek. Ze genereert picturale ruimtes die uitzetten en samentrekken en die ruimtelijke weefsels in beweging oproepen.

Kunstenaarspagina Isabelle Borges

Website Isabelle Borges

Ties Ten Bosch

(NL, 1977) woont en werkt in Berlijn

Ties Ten Bosch bedient zich in zijn werk van verschillende media, waarbij onderzoek naar de rol van Hedendaagse kunst en daarmee zijn rol als kunstenaar in de maatschappij, zowel als de rol van de toeschouwer in elk beeld centraal staat. In al zijn werk toont hij zich een kritisch beschouwer; een houding die hij niet wil opdringen en niet altijd even duidelijk de boventoon hoeft te voeren, maar wel in alles aanwezig is.

Kunstenaarspagina Ties Ten Bosch

Tentoonstellingsbegeleiding Skins, 2021

Website Ties Ten Bosch

Jan ten Have

(1957)

'Hoe visueel ook, de kracht van mijn eigen werk zit niet in de verbeelding, maar eerder in de poging de werkelijkheid van de materie te laten zien, door erin door te dringen en het met alle middelen te gebruiken____in al haar weerbarstigheid en virtuositeit (. . .) Het hele proces is van grote precisie en experiment____vreemd, en ook bijna vanzelfsprekend.

Kunstenaarspagina Jan Ten Have

Tentoonstellingsbegeleiding We Will Find It, 2021

Website Jan ten Have

Daan den Houter

(Dordrecht, 1977, woont en werkt in Rotterdam)

Den Houter is een conceptueel kunstenaar die multidisciplinair werkt. In zijn oeuvre is het concept bepalend voor het medium dat hij kiest. De gelaagdheid van zijn kunst werkt bij eerste beschouwing als een vals plat, waardoor je als toeschouwer aanvankelijk wankelt om pas daarna je evenwicht te hervinden. Humor, cynisme en scherpe tegenstellingen verwerkt hij in zijn beelden om de toeschouwer aan het denken te zetten over belangrijke thema’s als geld, identiteit, waarde en voor algemeen aangenomen percepties op deze thema’s.

Kunstenaarspagina Daan den Houter

Tentoonstellingsbegeleiding NOU EN, 2021

Website  Daan den Houter