Start Date

Oct 02, 2019

End Date

Oct 06, 2019

ART The Hague 2019

Galerie Frank Taal - standnummer 35


Daan den Houter (1977, Dordrecht, woont & werkt in Rotterdam)

Daan den Houter is een conceptueel kunstenaar die multidisciplinair werkt. In zijn oeuvre is het concept bepalend voor het medium dat hij kiest. De gelaagdheid van zijn kunst werkt bij eerste beschouwing als een vals plat, waardoor je als toeschouwer aanvankelijk wankelt om pas daarna je evenwicht te hervinden. Humor, cynisme en scherpe tegenstellingen verwerkt hij in zijn beelden om de toeschouwer aan het denken te zetten over belangrijke thema’s als geld, identiteit, waarde en voor algemeen aangenomen percepties op deze thema’s.

 

Portfolio Daan den Houter

 

-------------------------------------------------------

 

Jan ten Have (1957, Alkmaar)

 

In zijn kunstpraktijk zet Jan ten Have in op een nieuwe benadering van de spanning tussen vorm en materie. Zijn nieuwe ‘schilderijen’, gematerialiseerde samenvoegingen van porselein en glas, zijn een soort minimalistisch spel aan de rand van de moderniteit. Ten Have denkt voorbij de grenzen van het traditionele gebruik van materie.

 

Portfolio Jan ten Have

 

-------------------------------------------------------

 

Midas Zwaan (1983, Amsterdam, woont & werkt in Hoofddorp)

 

In het werk van Midas Zwaan vervagen de grenzen tussen assemblage, sculptuur en installatie. Zo struint Midas Zwaan stad en land af in diverse kringloopwinkels op zoek naar zogenaamde ‘gevonden’ voorwerpen, geselecteerd op vorm, materiaalsoort en betekenis.

 

Hieruit construeert Midas Zwaan, barokke, surrealistische, carnavaleske, onorthodoxe assemblages, sculpturen en installaties die schuren tegen het begrip ‘readymade’.

 

Aan de afzonderlijke tweedehands gebruiksvoorwerpen wordt een nieuwe functie toegekend en verheven tot symbolen die verwijzen naar de overdaad van de consumptie maatschappij. Daarnaast zijn herinneringen en sentimenten een belangrijke rode draad in het werk. 

 

Portfolio Midas Zwaan

 

-------------------------------------------------------

 

Saminte Ekeland (1972, Rotterdam)

 

"Mijn werk kenmerkt zich door een chemisch huwelijk tussen materiaal en stijl. Het “doek” is altijd transparant plastic. Het doek is daarmee nooit het blanco doek, maar altijd het doek-in-de-wereld. Mijn stijl is in de afgelopen 15 jaar geëvolueerd van abstracte collages met spelden en papier naar figuratieve beelden van panty’s en naaigaren. Bij veel werken functioneert het transparante doek-in-de-wereld ook als een omlijsting van het beeld. Het bronmateriaal is een eigen foto of een nieuwsfoto.


Gelaagdheid in een vrij letterlijke betekenis is tevens kenmerkend voor mijn handschrift. Transparantie in zowel plastic als panty. Het is verwant aan schildertechnieken waar de ene laag door de andere zichtbaar is. Die stijl is mede gedreven door de inhoud van mijn werk. Het probeert die inhoud op een specifieke manier weer te geven. Dat is wel omschreven als “kwetsbaar” en “vloeibaar” terwijl het onderwerp vaak juist heel scherp en hard is." - Saminte Ekeland

 

Portfolio Saminte Ekeland

Artworks